01-12-2016

> DUINWEIDE KOOPT NIEUWBOUW JUMBO SUPERMARKT TE HAREN


Duinweide koopt nieuwbouw Jumbo supermarkt te Haren

Persbericht

Duinweide Investeringen NV, initiatiefnemer en beheerder van beleggingsinstellingen, heeft een nieuw gebouwde supermarkt van 1.678 m2 opgeleverd gekregen ten behoeve van plaatsing in Duinweide Supermarkten. Deze Jumbo supermarkt te Haren maakt onderdeel uit van een ontwikkeling bestaande uit een nieuw wijkwinkelcentrum en de nieuwbouw van 80 woningen voor de verkoop en verhuur. 

Bij bouwkundige oplevering is een 15-jarige huurovereenkomst ingegaan met Jumbo Supermarkten. De exploitant van de supermarkt is de Maripaan Groep, een grote franchisenemer met 14 Jumbo supermarkten. De aankoop past in het selectiebeleid waarbij Duinweide zich richt op “supermarkten van de toekomst”. Hierbij zijn factoren zoals ruime afmetingen, goede parkeervoorziening en een goed verzorgingsgebied belangrijk.

Met deze transactie toont Duinweide wederom aan dat zij een bepalende speler is op de markt van beleggingen in supermarktvastgoed. Op dit moment zijn nieuwe koopovereenkomsten getekend voor de aankoop van hoogwaardig supermarktvastgoed ter waarde van meer dan € 20 miljoen. Deze supermarkten zullen in het eerste halfjaar van 2017 geleverd worden aan Duinweide. 

Voor meer informatie:
 
Duinweide Investeringen NV is een vastgoedfondsaanbieder die gespecialiseerd is in beleggingen van supermarkten, winkelcentra en woningen. Aankopen worden door Duinweide op eigen risico aangegaan (garantie directie) waardoor scherpe acquisitie mogelijk is. Levering vindt plaats direct aan haar fondsen en Duinweide belegt mee in de fondsen die zij initieert.