Nieuws

Groot aantal partijen betrokken bij revitalisatie winkelcentrum Castricum

| Algemeen Supermarkten | Duinweide

'Een warme jas die refereert aan het duinlandschap en incidenteel een luifel maskeert,' zo wordt het nieuwe ontwerp omschreven van het te renoveren winkelcentrum Geesterduin in het Noord-Hollandse Castricum. De renovatie van het winkelcentrum uit de jaren '80, dat bekend staat om zijn mikado-architectuur met geel stalen staketsels, zal plaatsmaken voor gedetailleerde en gematerialiseerde baksteengevels. Een ontwerp van Breddels Architecten.

 

Ook zullen de winkelpassages worden vernieuwd middels een nieuw opgetild dak met betere klimatologische eigenschappen. Het dak wordt gedragen door, los van de winkelpuien, geplaatste houten spanten die tevens voor een sfeervol en warm beeld zullen zorgen. Daarbij zullen ook de drie huidige hoofdentrees en de entree op het parkeerdek grondig worden aangepakt. Behoudens de aanbouw aan de oostzijde van het winkelcentrum zal het totaalaantal winkelmeters niet toenemen.

De Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Geesterduin, SPF Beheer BV en Rotteveel M4 uit Alkmaar gaven op 11 juni jl. het startschot voor de revitalisatie van winkelcentrum Geesterduin door het ondertekenen van het contract met bouwbedrijf Tervoort Egmond. De renovatie van het winkelcentrum stond al geruime tijd in de planning, maar werd vanwege diverse belangen meerdere malen verschoven.

Cor Tervoort van bouwbedrijf Tervoort Egmond uit Egmond aan den Hoef zegt: ‘’De komende periode starten wij met de voorbereidende werkzaamheden op het werk, waarna we verwachten in september te starten met de eerste echt zichtbare werkzaamheden’’. Daniel van den Bor, ontwikkelaar bij Rotteveel M4, geeft ook aan blij te zijn met de ondertekening van de contracten. "We starten bewust na de bouwvak, zodat de winkeliers zo min mogelijk last van de renovatiewerkzaamheden hebben en we in een keer door kunnen, ’’ aldus de ontwikkelaar.

Winkelcentrum Geesterduin noemt zichzelf één van de meest succesvolle winkelcentra van Nederland. “Het kent amper leegstand en heeft een unieke mix van lokale winkels met een aantal grotere winkelconcepten,’’ aldus Dick Hoogendijk van beheerder Colliers International. Het winkelcentrum blijft gedurende de renovatie gewoon open voor het winkelend publiek.

 

Bron: VastgoedJournaal, Sandra Lissenberg


De AFM heeft op 19 juli 2013 aan Duinweide Investeringen NV een vergunning verleend voor het beheren van beleggingsinstellingen als bedoeld in artikel 2:65, eerste lid, sub a van de Wft.
© 2023 Duinweide Investeringen NV

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar ons Privacy statement.

bool(false)