Nieuws

Mooiland verkoopt commerciële ruimte in Cuijk

| Nieuws | Duinweide

STEEDS MEER NADRUK OP VERHUUR VAN BETAALBARE WONINGEN

Grave, 2 oktober 2017 - Woningcorporatie Mooiland heeft de commerciële ruimten aan de Lavendel 240-382 in Cuijk verkocht aan vastgoedbeleggingsfonds Duinweide Supermarkten. De ruimten bestaan uit supermarkt Jumbo, fysiotherapeut Hofmans & Van Benthum, wijkaccommodatie De Nielt, kapsalon Lavendel en nog een te verhuren unit. De 60 appartementen in hetzelfde complex blijven van Mooiland en dus beschikbaar als huurwoningen. De verhuur van voldoende betaalbare huurwoningen is immers de belangrijkste maatschappelijke opdracht van Mooiland.

 

De koper van de commerciële ruimten is Duinweide Supermarkten uit Alpen aan den Rijn. Zij zijn een vastgoedfonds dat belegt in Nederlandse supermarkten en wijkwinkelcentra die een bewezen sterke vestigingslocatie hebben. Dit fonds wordt beheer door Duinweide Investeringen, dat naast Duinweide Supermarkten nog negen andere (supermarkt)fondsen in beheer heeft ter waarde van in totaal circa EUR 130 miljoen. Mooiland is tijdens het verkoopproces begeleid door Hans Janssen Vastgoedconsultants & Taxateurs uit Nijmegen en Rely vastgoed heeft Duinweide Supermarkten begeleid bij de aankoop.

Bij Mooiland concentreren we ons steeds nadrukkelijker op de verhuur van sociale huurwoningen aan mensen met een lager inkomen. Dat betekent dat we ons minder bezig houden met commerciële activiteiten.
We investeren wel in verduurzaming van ons woningbezit en dus in de waarde van dat bezit. In steeds meer huurwoningen nemen wij energiebesparende maatregelen. Huurders krijgen daarmee meer wooncomfort en zien hun stookkosten dalen.

Over Mooiland

Thuis geven als volwaardige woningcorporatie is onze belangrijkste opgave voor de komende jaren. We
willen een corporatie zijn die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. En een corporatie die herkenbaar, aanspreekbaar en bereikbaar is voor huurders en partners. Die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk. In Noordoost-Brabant zijn wij die volwaardige woningcorporatie. Noordoost-Brabant is ons 'kerngebied'.


De AFM heeft op 19 juli 2013 aan Duinweide Investeringen NV een vergunning verleend voor het beheren van beleggingsinstellingen als bedoeld in artikel 2:65, eerste lid, sub a van de Wft.
© 2023 Duinweide Investeringen NV

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar ons Privacy statement.

bool(false)