> OMSCHRIJVING BORGHWIJCK

 
Met een kleine groep van beleggers investeren wij in een winkelcomplex te Spijkenisse met een courante Dirk van den Broek-supermarkt (onderdeel van Detailresult Groep met een omzet van 2 miljard) en 3 aanvullende winkels. Dit wijkwinkelcentrum is een modern ogend complex, dat goed bereikbaar is en een ruime, gratis parkeervoorziening heeft. In 2010 is het complex herontwikkeld en uitgebreid, onder andere met de bouw van een grote inpandige passage en een overdekte laad- en losruimte van 245 m². De supermarkt is uitgebreid met 1.100 m² en de buitenruimte is heringericht. Rondom de supermarkt zijn er nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en zijn de bestaande parkeerplaatsen opgeknapt.
 
De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van 2.370 m² inclusief 245 m2 laad- en losruimte en is voorzien van de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo beschikt het filiaal onder andere over een inloopcel voor zuivel en permanente dagafdekking op de koel- en vriesmeubels. Ook beschikt het filiaal over een afbakafdeling en een ruim assortiment aan ambachtelijk vlees uit eigen slagerij. Om de winkelervaring voor consumenten zo compleet mogelijk te maken, zijn aan de overkant van de inwendige passage zowel Dirck III Slijterijen als Kruidvat gevestigd. 
 
 
Spijkenisse telt circa 72.000 inwoners en de gemeente heeft diverse plannen voor ontwikkeling. Wij hebben marktonderzoek laten uitvoeren door Knowledge in Store en hieruit is gebleken dat zowel de Bas van der Heijden als de Dirck III Slijterij en de Dirx Drogist een uitstekende weekomzet maken, waarmee de huur goed kan worden voldaan. Bas van der Heiden is een begrip in de regio Rotterdam-Rijnmond en Knowledge in Store oordeelt dan ook dat er geen betere invulling bestaat dan de huidige, behoudens de Trekpleister drogisterij. Deze vestigingen van Bas van der Heijden, Dirck III Slijterij en Kruidvat renderen bovengemiddeld in dit marktgebied. Vestigingspunten als deze - met een zeer goede parkeervoorziening en een supermarkt die een dergelijke omzet behaalt - zijn daarom gewild bij andere organisaties. Dit vestigingspunt krijgt dan ook een positieve beoordeling van ons marktonderzoeksbureau Knowledge in Store.
 
Wij zijn dusdanig enthousiast over dit vastgoed, dat wij  destijds op eigen risico de koopovereenkomst zijn aangegaan en de 10% waarborgsom hebben voldaan. Borghwijck Vastgoed CV is door ons - in vergelijking met hoe andere vastgoedfondsen doorgaans in de markt worden gezet - op een meer conservatieve wijze opgezet. Naast ruime budgetten voor onderhoud en overige kosten, hebben we bijvoorbeeld een reservering voor leegstand van 1,0% en revitalisering van 1,0%. Ook hebben we na het vijfde jaar een financieringsrente van 5,10% opgenomen voor de resterende jaren van de looptijd van de CV. Dat is een hoger percentage dan momenteel gangbaar is in de markt, omdat wij niet zeker weten tegen welk tarief wij over vijf jaar kunnen herfinancieren. Ons prognosemodel is dus niet maximaal berekend ten gunste van een zo hoog mogelijk rendement, maar wij hebben er rekening mee gehouden dat het gedurende de looptijd van Borghwijck Vastgoed CV ook tegen kan zitten. Uiteraard is dit nog steeds geen garantie dat wij het rendement zullen behalen, echter de waarschijnlijkheid wordt hiermee wel vergroot. Wanneer achteraf blijkt dat deze reserveringen niet nodig zijn geweest, dan zullen deze worden vrijgegeven aan de CV, waardoor het rendement zal stijgen.
 
Tot op heden draait het fonds boven verwachting goed en is er in 2017 een extra tussentijdse uitkering gedaan aan de participanten. 

> DOWNLOADS BORGHWIJCK

 
Algemeen
 
  Vooraankondiging Borghwijck  
 
 
Invulinstructies
 
  Invulinstructie IB 2017     Invulinstructie VPB 2017
 
  Invulinstructie IB 2018     Invulinstructie VPB 2018