> OMSCHRIJVING DUINWEIDE SUPERMARKTEN

 
Het fonds heeft een groeidoelstelling van circa € 100 miljoen binnen een periode van 5 jaar en streeft naar een gemiddeld direct rendement te behalen van ca. 7% en een IRR van 7,7%. De certificaten in het fonds zijn vrij verhandelbaar en dat maakt deze belegging voor zowel de korte als lange termijn uitermate geschikt. Dit in tegenstelling tot regulier vastgoed dat normaliter illiquide is. Duinweide Deelnemingen vergroot deze verhandelbaarheid door tot een maximum van € 1.000.000 zelf in te kopen.
 
Object 1 - AH centrum Haarlem
De eerste emissie betrof een supermarkt in het centrum van Haarlem, waarvan de huurovereenkomst in 2014 voor 10 jaar is verlengd. De stadswinkel is in de zomer van 2014 geheel verbouwd en behaalt uitstekende omzetten. De supermarkt is gevestigd aan de Kruisstraat, tussen het centraal station en het stadscentrum, de Barteljorisstraat. De locatie heeft een grote doorstroom van voorbijgangers naar het centrum en de zichtbaarheid is uitstekend.
 
Object 2 - Hoogvliet supermarkt Den Haag 
Betreft een Hoogvliet supermarkt aan de Theresiastraat in de wijk Bezuidenhout. Dit rijksmonumentaal gebouw is ontwikkeld tot een supermarkt met een oppervlakte van 1.430 m2 BVO. Bij gereedkoming is een nieuw huurcontract van 15 jaar ingegaan. De supermarkt heeft 21 april 2016 haar deuren voor de consument geopend.
 
Object 3 - Jumbo supermarkt Haren 
Het betreft een per 1 december 2016 door het fonds verworven Jumbo supermarkt gelegen aan het Anjerplein 31 te Haren. Het object heeft een oppervlakte van ca. 1.678 m2. Het object is nieuw ontwikkeld en eind november 2016 opgeleverd. Per die datum is een 15-jarige huurovereenkomst ingegaan met Jumbo Supermarkten. 
 
 
Object 4 - Hoogvliet supermarkt en naastgelegen dagwinkels Leiden
Betreft een Hoogvliet supermarkt van ca. 2.097 m2 en ca. 1.200 m2 aan dagwinkels en horeca. De dagwinkels worden o.a. verhuurd aan een drogisterij, bakker, vishandel en cafetaria. De Hoogvliet supermarkt is per 1 februari 2017 door het fonds worden aangekocht. De supermarkt is vanaf bouwkundige oplevering voor 15 jaar verhuurd aan Hoogvliet. Per 1 april 2017 zijn de dagwinkels aangekocht door het fonds.
 
Object 5 - Jumbo en Aldi supermarkt en naastgelegen dagwinkels Zaltbommel
Betreft een in 2012 opgeleverd wijkwinkelcentrum te Zaltbommel met een omvang van circa 3.500 m2. De supermarkten hebben samen een omvang van circa 2.800 m2. De huurcontracten van de supermarkten lopen tot 16-9-2022. Er is een ruime en gratis parkeergelegenheid aanwezig rondom de winkels. Dit object is aangekocht per 6 maart 2017.  
 
Object 6 - Jumbo supermarkt en enkele naastgelegen units Cuijk
Betreft een winkelstrip gelegen aan de Lavendel te Cuijk waarvan het grootste gedeelte in gebruik is als Jumbo supermarkt. De Jumbo supermarkt heeft een omvang van 2.056m2 BVO en de huurovereenkomst expireert per 14-5-2024. Dit object is aangekocht per 2 oktober 2017.
 
Object 7 - Jumbo supermarkt Marknesse
Betreft een Jumbo supermarkt in het centrum van Marknesse met een omvang van 1.473m2. Deze supermarkt wordt geexploiteerd door de familie Kooistra met 9 Jumbo filialen in Noord-Nederland. Het huurcontract met Jumbo Supermarkten loopt tot juni 2028. Dit object is aangekocht per 1 augustus 2018.
 
Rendement circa 7%
Het gemiddeld direct rendement bedraagt circa 7% rendement op jaarbasis. Het direct rendement ligt licht hoger voor beleggers die eerder zijn ingestapt. Interimdividenduitkeringen vinden per kwartaal achteraf plaats, het slotdividend wordt uiterlijk 5 maanden na afloop van het boekjaar uitgekeerd. Op de uitkering zal 15% dividendbelasting worden ingehouden, deze is echter verrekenbaar in de inkomstenbelasting (privé) en vennootschapsbelasting (rechtspersonen).
 
Risico's
Het beleggen in Duinweide Supermarkten kent ook risico's waarover wij u duidelijk willen informeren voordat u een beleggingsbesluit neemt. De belangrijkste zijn waardedaling, leegstand en financiering, waarover u hier meer kunt lezen. In hoofdstuk 2 van het prospectus worden alle risico's beschreven.
 
Specifieke kenmerken
De volgende aspecten kenmerken het fonds:
  • Duinweide Supermarkten is een groeifonds (closed-end)
  • Spreiding binnen één fonds over meerdere supermarkten
  • FBI status, hetgeen betekent dat door het fonds geen vennootschapsbelasting is verschuldigd
  • Het fonds opereert binnen het beleggingskader vastgesteld in het prospectus
  • Het fonds wordt geadviseerd door de beleggingscommissie, welke bestaat uit twee participanten en een externe adviseur
  • Deelname vanaf 2 certificaten mogelijk
Voor een volledig overzicht van achtergrondinformatie, voorwaarden en risico's verwijzen wij u naar het prospectus wat beschikbaar gesteld zal worden bij een nieuwe emissie.
 
Beleggingscommissie
Twee certificaathouders die met minimaal 20 certificaten beleggen en een externe adviseur vormen samen de beleggingscommissie. Deze commissie adviseert over o.a. aankopen, verkopen, begrotingen en het dividendbeleid.
 
Verhandelbaarheid
De certificaten zijn vrij verhandelbaar. In de E-room is een onderhandse akte opgenomen, die daartoe gebruikt dient te worden. Duinweide Deelnemingen garandeert terugkoop tot een maximum van € 1.000.000.
 

> DOWNLOADS DUINWEIDE SUPERMARKTEN

 
 
 
Invulinstructies
 
  Fiscale instructie 2017 IB     Fiscale instructie 2017 VPB