> OMSCHRIJVING RIETWIJCK

 
Rietwijck Vastgoed belegt in vijf winkellocaties met formules als Albert Heijn, Jumbo en COOP. De belegging is extra interessant omdat geen overdrachtsbelasting van 6% is verschuldigd over de koopsom van 18,7 miljoen. Het fonds bestaat uit de volgende supermarkten:
 
  • Castricum, Geesterduin, Albert Heijn
  • Scheveningen, Keizerstraat, Albert Heijn
  • Leeuwarden, Hoeksterpad, Jumbo
  • Leeuwarden, Eksterstraat, Jumbo
  • Zwolle, Vechtstraat, COOP
 
De totale oppervlakte van de supermarkten is 8.226 m2 BVO en de gemiddelde huurprijs is € 168 per m2. De huurovereenkomsten lopen gemiddeld tot begin 2022.
 
De vestigingsplaatsonderzoeken hebben uitgewezen dat er prima weekomzetten worden behaald en dat alle locaties als goed worden beoordeeld. De
zichtbaarheid, vindbaarheid en bereikbaarheid van alle locaties is uitstekend.
 
Het fonds belegt in 5 besloten vennootschappen waarin deze supermarkten zich bevinden. Dit betekent dat middels een legitieme structurering het mogelijk is gemaakt dat geen overdrachtsbelasting van 6% is verschuldigd over de koopsom van het vastgoed. Wel is er een zogenaamde belastinglatentie aanwezig, echter daarvoor is bedongen dat hierover reeds 10% korting is gegeven.
 
De belegging is zowel voor box 3 beleggers alsmede voor rechtspersonen (waaronder de pensioen BV) interessant.

Een participatie van € 25.000, exclusief emissievergoeding, bestaat uit 5 aandelen van in totaal € 5.000 en 1 obligatie van €
20.000. De minimale deelname bedraagt 4 participaties.
 
Gemiddeld direct rendement over 10 jaar 7,5% (uitkeerbaar) na 1,5% hypothecaire aflossing per jaar (over een klein deel van de uitkering wordt dividendbelasting ingehouden die geheel verrekenbaar is). Uitkeringen zijn per kwartaal en achteraf.
 
Risico's
Het beleggen in Rietwijck Vastgoed kent ook risico's waarover wij u vooraf duidelijk willen informeren voordat u een beleggingsbesluit neemt. De belangrijkste zijn waardedaling, leegstand en financiering waarover u hier meer kan lezen. In hoofdstuk 2 van het prospectus kunt u alle risico's lezen.
 

> DOWNLOADS RIETWIJCK

 
Algemeen
 
  Vooraankondiging