> OMSCHRIJVING SONNEWIJCK

 

Initiatiefnemer Duinweide Investeringen NV biedt u aan om samen met een kleine groep beleggers te investeren in Sonnewijck Vastgoed CV. De CV belegt in een winkellocatie die volledig is verhuurd aan Ahold en waarvan de huurovereenkomst recentelijk voor 10 jaar is verlengd. Een deel van de winkelruimte wordt door Ahold (onder)verhuurd aan Big Bazar (een onderdeel van Blokker) en een kappersketen Brainwash. De Albert Heijn is zeer ruim ten opzichte van alle andere supermarkten in Oss en dit betekent dat er veel indelingsmogelijkheden zijn voor een competitief aanbod van dagelijkse boodschappen. De zichtbaarheid, vindbaarheid en bereikbaarheid van deze locatie is goed.

 

 

Oss is een stad in de gelijknamige gemeente, gelegen in de provincie Noord-Brabant, tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Oss speelt een belangrijke regionale rol als werk-, woon- en winkelstad. De gemeente telt ongeveer 85.000 inwoners (augustus 2013), waarvan er ruim 57.000 in Oss wonen.

 

Het complex is gebouwd in 1996/1997 en gevestigd in het centrum van Oss. Voor het winkelcentrum is een ruime (betaalde) parkeervoorziening aanwezig met 200 plaatsen. Daarnaast is er een tweede parkeervoorziening aanwezig in de loop naar het stadscentrum, waar nog eens 120 parkeerplaatsen voorhanden zijn. De totale grootte van het object is 4.301 m2 BVO en de huurprijs is laag, slechts circa 130 Euro per vierkante meter. Naast de Albert Heijn zijn een Etos, Gall & Gall, een Big Bazar en enkele dagwinkels onderdeel van dit winkelblok. Zowel de tot het Ahold concern behorende winkels, als de Big Bazar en de kapper zijn opgenomen in een masterleaseovereenkomst met Ahold, die afgelopen juli is afgesloten voor een periode van 10 jaar.

 

Het vestigingsplaatsonderzoek heeft uitgewezen dat er prima weekomzetten worden behaald die een belangrijke bijdrage leveren aan het Ahold concern. Daarnaast staat de omzet van deze vestiging in verhouding met de huur die wordt betaald. Mede gezien de kwaliteit van de locatie zal Ahold dit vestigingspunt niet snel loslaten.

 

Wij zijn dusdanig enthousiast over dit vastgoed, dat wij op eigen risico de koopovereenkomst zijn aangegaan en een waarborg van € 1.000.000 hebben afgegeven. Sonnewijck Vastgoed CV is door ons - in vergelijking met hoe andere vastgoedfondsen doorgaans in de markt worden gezet - op een meer conservatieve wijze opgezet. Naast ruime budgetten voor onderhoud en overige kosten, zal per jaar 1,0% van de ontvangen huur worden aangehouden voor mogelijke revitalisering. Ook hebben we na het vijfde jaar een financieringsrente van 5,10% opgenomen voor de resterende jaren van de looptijd van de CV. Dat is een hoger percentage dan momenteel gangbaar is in de markt, omdat wij niet zeker weten tegen welk tarief wij over vijf jaar kunnen herfinancieren. Ons prognosemodel is dus niet maximaal berekend ten gunste van een zo hoog mogelijk rendement, maar wij hebben er rekening mee gehouden dat het gedurende de looptijd van Sonnewijck Vastgoed CV ook tegen kan zitten. Uiteraard is dit nog steeds geen garantie dat wij het rendement zullen behalen, echter de waarschijnlijkheid wordt hiermee wel vergroot. Wanneer achteraf blijkt dat deze reserveringen niet nodig zijn geweest, dan zullen deze worden vrijgegeven aan de CV, waardoor het rendement zal stijgen.

> DOWNLOADS SONNEWIJCK

 
Algemeen
 
  Vooraankondiging Sonnewijck     Investment summary English
 
 
Bouwtekeningen
 
  NEN-2580 meetstaat     Bestemmingsplan
 
 
Object gerelateerd onderzoek
 
  Meerjarige onderhoudsbegroting 2014-2023     Technische inspectie
 
  Bodemonderzoek     MJOB 2018
 
 
Accountant & Belastingadviseur
 
  Ruling Belastingdienst  
 
 
Kadaster
 
  Eigendomsbewijs kadaster     Kadastrale kaart
 
  Bestemmingsplan     Bestemmingsplan Centrum 2013
 
 
Statuten
 
  Sonnewijck Vastgoed CV     Akte Sonnewijck Beheer BV
 
  Akte Stichting Sonnewijck     Overeenkomst van Beheer en Bewaring
 
 
Juridisch
 
  Splitsingsakte  
 
 
Kamer van Koophandel
 
  KvK Sonnewijck Beheer BV     KvK Stichting Sonnewijck
 
  KvK Sonnewijck Vastgoed CV  
 
 
Invulinstructies
 
  Invulinstructie IB 2017     Invulinstructie VPB 2017