Borghwijck Vastgoed CV

Omschrijving

Initiatiefnemer Duinweide Investeringen NV heeft in 2013 Borghwijck Vastgoed CV opgericht en belegt samen met een kleine groep beleggers in een Dirk van den Broek supermarkt, een Kruidvat en een Dirck III slijterij. Dirk van den Broek supermarkt is onderdeel van de Detailresult Groep met een omzet van ca. 2 miljard.

Wij hebben ten tijde van de aankoop het marktonderzoeksbureau Knowledge in Store een vestigingsplaatsonderzoek laten uitvoeren en zij kwamen tot de volgende conclusie:

“Vestigingspunten als deze – met een zeer goede parkeervoorziening en een supermarkt die een dergelijke omzet behaalt – zijn redelijk zeldzaam in Nederland en daarom zeer gewild bij andere organisaties.”

Spijkenisse telt ca. 72.000 inwoners en is gelegen in de provincie Zuid-Holland. De winkellocatie heeft een sterke wijkverzorgende functie.

Het direct uitkeerbare rendement is begroot op 7,2% op jaarbasis (gemiddelde over 10 jaar) waarbij elk kwartaal wordt uitbetaald. We hebben een conservatief rendementsmodel opgezet. Dit houdt in dat wij meer reserveringen opnemen dan in de markt gebruikelijk zijn voor mogelijke onvoorziene omstandigheden, zoals eventuele leegstand, een hogere herfinancieringsrente of revitaliseringskosten. Het rendementsmodel is door Deloitte Accountants gecontroleerd.

Mede door onze conservatieve wijze van begroten, behalen wij ruimschoots de prognoses en keren wij hoger uit dan begroot. Daarnaast hebben wij begin 2017 een extra uitkering kunnen doen aan alle participanten, vanwege een incidentele bate.

Het eigen vermogen dat door participanten bijeengebracht is € 3.650.000. Hiervan heeft Duinweide 7% zelf ingebracht.

 

De AFM heeft op 19 juli 2013 aan Duinweide Investeringen NV een vergunning verleend voor het beheren van beleggingsinstellingen als bedoeld in artikel 2:65, eerste lid, sub a van de Wft.
© 2022 Duinweide Investeringen NV - Website door Zencule

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar ons Privacy statement.